Un aliment uimitor pentru sanatate - Semintele de Chia

25 iulie 2013 | putereaplantelor | Un comentariu

seminte Chia in salata
Cand am servit o prietena cu o salata peste care am  adaugat seminte de chia, a fost foarte nedumerita  crezand ca am pus seminte de mac si nu intelegea ce  sunt acestea. Dupa ce a gustat, i-am explicat  proprietatile uimitoare si a ramas surprinsa ca poti  imbunatati salata atat de usor.
Dar apoi, mi-am dat seama ca foarte multi oameni se  gandesc la semintele de chia ca un element de  noutate, in loc de un super-aliment precum sunt.
Aceste seminte nu sunt neaparat exotice sau costisitoare. Asa ca am decis sa aduc partea mea de  contributie la cresterea gradului de constientizare  pentru aceste alimente de o mare valoare nutritiva.
Semintele de chia sunt o sursa uimitoare de fibre  si contin, de asemenea, proteine, acizi grasi omega-3 si antioxidanti.
Semintele de chia, in combinatie cu orice lichid (apa, lapte, suc de fructe) se transforma in gelatina. Iata un exemplu de reteta cu seminte de chia : puneti  o jumatate de  ceasca in aproximativ 2 cani de lapte,  se adauga indulcitor (eventual pe baza de stevie)  sau miere de albine si bagati la frigider pentru aproximativ patru ore.  Aveti acum budinca! Este similar cu consistenta de budinca de orez.
Semintele de chia pot fi adaugate in mai multe retete, de la piureuri, prajituri la salate de fructe sau legume.
Prin consumul semintelor in general, ne asiguram o parte din necesarul de nutrienti intr-un mod foarte simplu si sanatos.
Indrazniti sa gustati Semintele Chia si spuneti-ne si noua ce retete interesante ati descoperit, pentru a le impartasi tuturor.

Eticheta:

Distribuie articolul:

One comment on “Un aliment uimitor pentru sanatate - Semintele de Chia”
  1. Aceste semințe au o multitudine de beneficii.Te ajută din multe puncte de vedere.Am fost foarte mulțumită de ele și le consum și în ziua de astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puterea Plantelor

"Să previi este mai bine și mai simplu decât să vindeci!"
Acesta este motto-ul după care ne ghidăm, și ca urmare rubricile de pe site-ul nostru vor conține informații, sfaturi, "secrete" și rețete despre cum poți avea grijă de tine și de cei dragi.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram