Uleiul de ricin pentru un par ca o catifea

13 decembrie 2018 | Oana Cucu | Niciun comentariu

Uleiul de ricin este un lichid galbui care este extras din semintele de ricin. Are proprietati antiinflamatorii si este un excelent antioxidant. A fost folosit de secole in scopuri terapeutice dar si in frumusete. Se considera ca cele mai multe dintre beneficiile acestuia provin ca urmare a concentratiei sale de acizi grasi nesaturati. Uleiul de ricin este folosit in compozitia produselor cosmetice, a sapunurilor, medicamentelor, uleiurilor de masaj si a altor produse de uz frecvent.
Uleiul de ricin

Beneficiile uleiului de ricin

Uleiul din seminte de ricin este util in ameliorarea multor probleme de sanatate dar mai mult, ca un important adjuvant in frumusetea parului si a pielii.
Uleiul de ricin contine acid ricinoleic, care are efect antiinflamator asupra pielii. Poate fi folosit in cazul taieturilor minore, arsurilor solare si previne aparitia unor boli de piele cum ar fi acneea sau eczemele. Un alt avantaj este ca uleiul de ricin este un emolient natural care stimuleaza productia de colagen si elastina care contribuie la hidratarea si mentinerea umiditatii pielii.
Astfel, folosirea uleiului de ricin pentru uz extern are un rol important in tratamentul ridurilor, repararea si intinerirea pielii, contribuind la mentinerea aspectului neted al acesteia. Aplicat in mod regulat, uleiul de ricin ajuta la diminuarea cearcanelor de sub ochi.
Folosirea de ulei de ricin pentru uz intern are efect laxativ. 1–2 lingurite de ulei de ricin, dimineata, pe stomacul gol, rezolva neplacerile constipatiei. Efectul se instaleaza in maximum 2 ore. Pentru eliminarea parazitilor intestinali, uleiul de ricin are efecte spectaculoase, mai ales daca se ia in combinatie cu seminte crude de dovleac, dimineata, pe stomacul gol.

Ulei de ricin pentru par

Oricine isi doreste un par frumos, cu aspect sanatos, insa produsele de styling, placa de par sau ondulatorul, dar si poluarea, au efecte negative asupra acestuia. Uleiul de ricin poate ajuta la cresterea parului, tratarea parului uscat, prevenirea deteriorarii parului, ingrosarea firului de par care incepe sa se subtieze, stralucirea parului sau prevenirea matretii.
Din moment ce uleiul de ricin are proprietati de reintinerire asupra pielii, poate stimula microcirculatia sangelui si de la nivelul scalpului. Iar acest lucru faciliteaza fluxul nutrientilor de la radacina catre varf, asigurandu-i firului hranirea si rezistenta.
Cea mai simpla utilizare a uleiului de ricin este...ca atare. Asadar, se sectioneaza parul in carari egale si se aplica ulei de ricin pe scalp, masand timp de cateva minute. Capul se acopera cu o casca de dus si se lasa uleiul sa-si faca efectul timp de cateva ore, sau chiar pe durata intregii nopti, inainte de spalare. Pentru bune rezultate, procedura se repeta cel putin 1 data pe saptamana, timp de 2 - 3 luni.

Ser pentru stimularea cresterii parului

Iata o reteta de ingrijire a parului de la Elemental / Mayam cu ulei de ricin pentru par pe  care o puteti face foarte usor acasa. Pentru 100 de ml de ser pentru stimularea cresterii parului se folosesc:

Intr-un pahar curat se adauga apa plata, extractul de maca si cosgardul si se amesteca bine. Intr-un al pahar curat se adauga uleiul de ricin peste care se adauga uleiurile esentiale si se amesteca bine. Continutul celor doua pahare se transfera intr-un recipient curat, care se poate inchide ermetic si se amesteca energic prin agitare. Rezulta o solutie bifazica (partea uleioasa se separa de partea apoasa) ce contine ingrediente cunoscute pentru efectul lor de stimulare a cresterii parului si de insanatosire a scalpului.
Se aplica o cantitate mica pe scalpul curat, uscat sau putin umed. Se maseaza bine dar nu foarte intensiv. Serul se poate folosi de doua-trei ori pe saptamana, in functie de rutina de igiena a parului. Daca parul are tendinte de ingrasare, serul se poate aplica seara, iar a doua zi dimineata se spala capul cu sampon (preferabil unul bland), ca de obicei. Se va agita bine flaconul inainte de fiecare aplicare. Serul nu este indicat in perioada de sarcina si alaptare.
In speranta ca aceste sfaturi va vor face podoaba capilara mai bogata si frumoasa, va invitam sa descoperiti pe site intreaga gama de uleiuri cosmetice.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Puterea Plantelor

"Să previi este mai bine și mai simplu decât să vindeci!"
Acesta este motto-ul după care ne ghidăm, și ca urmare rubricile de pe site-ul nostru vor conține informații, sfaturi, "secrete" și rețete despre cum poți avea grijă de tine și de cei dragi.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram