Purificare si detoxifiere

10 martie 2021 | Dorin_Ionus | Niciun comentariu

Cum scapa organismul de substantele daunatoare si cum il poti susține?

Cu totii traim mai mult sau mai putin intr-un mediu poluat. Substantele nocive pentru sanatate pot fi gasite aproape peste tot: in vopsele, lacuri, agenti de curatare, cosmetice, in spatiile noastre de locuit sub forma de tapete, adezivi, covoare sau suprafete din lemn tratate ale mobilierului. In bucatarie pot aparea sub forma de aditivi alimentari sau plastifianti in recipiente, in apa ca reziduuri farmaceutice, hormoni sau ingrasaminte, in aer din gazele de esapament de tot felul, sub forma de pesticide din fructe si legume. In consecinta, oamenii constienti de sanatate se bazeaza pe bunuri organice, cultivare regionala si productie ecologica.

Cu toate acestea, toti suntem confruntati cu toxine din mediul inconjurator,
deoarece nu ramanem doar in propria camera de zi, iar ploile poluate nu se
opresc desupra unui câmp organic, sau in gradina de acasa. Putem micsora riscul cât mai mult, dar nu putem evita complet expunerea la substante nocive. In plus, exista factori de stres „auto-selectati”, cum ar fi fumatul (aproximativ 4.800 de substante chimice au fost detectate in fumul de tigara) sau alcoolul, care actioneaza ca o neurotoxina.

Te simtiti intotdeauna slab, lipsit de energie si bolnav?

Corpul tau nu mai reactioneaza asa cum esti obisnuit? Acestea pot fi semne ca organismul este expus la astfel de substante, deoarece corpul stocheaza astfel de substante, de exemplu, in grasime sau in tesutul conjunctiv. Acest lucru poate duce la scaderea performantei si probleme de sanatate, cum ar fi alergii, inflamatii de diferite tipuri sau un sistem imunitar slabit. Exista, totusi, doua vesti cu adevarat bune: pe de o parte, corpul uman are sisteme sofisticate pentru a ghida astfel de substante in afara corpului si, pe de alta parte, putem sustine aceste organe de descarcare in functia lor, astfel incat sa isi poata face treaba si mai eficient, a scapa de substante nedorite pas cu pas.

Citeste aici recomandarile Medicului pentru o imunitate puternica.

E timpul pentru o purificare si detoxifiere!

Desi nu sunt de acord cu formularea acestor masuri ca purificare, in limbajul de zi cu zi acest termen  inseamna a-ti ajuta corpul sa scape de substantele nocive. Acest lucru este necesar deoarece, asa cum este descris, intram constant in contact cu substante din viata de zi cu zi, care apoi se acumuleaza in corpul nostru. Ele pun o presiune asupra tesuturilor noastre si, astfel, asupra metabolismului nostru. Rezultatul: autoreglarea multor functii ale corpului poate fi slabita. Organele de drenaj limfatice, hepatice si renale sunt in primul rand responsabile de detoxifierea organismului.

Organele responsabile de purificare si detoxifiere: sistemul limfatic, ficatul si rinichii

 • Limfa - curata tesutul: sistemul limfatic strabate intregul corp. Functioneaza ca o companie de eliminare a organismului si elimina poluantii si agentii patogeni din tesut.
 • Ficatul – metabolism: Ficatul este centrul de detoxifiere al organismului. Produsele metabolice, poluantii, medicamentele si multe altele sunt defalcate si pregatite pentru excretie.
 • Rinichii – excreta: rinichii apartin sistemului urinar ca statii de filtrare si servesc la eliminarea toxinelor si a produselor metabolice si la reglarea echilibrului apei, mineralelor si acido-bazice. Daca aceste organe de drenaj sunt permanent stresate, aceasta afectiune copleseste corpul.

Plante medicinale pentru sustinerea proceselor fiziologice de purificare si detoxifiere

Multe plante medicinale sustin functia de drenaj a organismului prin stimularea metabolismului, detoxifiere si excretie. Cele mai importante sunt:

Papadie (Taraxacum officinale) - Curatatorul

 • planta universala de purificare
 • efect antiinflamator

Bitterwood (Quassia amara)- pentru sistemul digestiv

 • sustine ficatul
 • ajuta digestia

Ienupar (Juniperus communis) pentru umori

 • sustine rinichii
 • favorizeaza urinarea

Elibereaza-ti corpul, de exemplu atunci cand:

 • ai senzatia ca echilibrul biologic este in afara articulatiei
 • ai o dieta foarte nesanatoasa pentru o lunga perioada de timp
 • a trebuit sa iei medicamente frecvent
 • intri adesea in contact cu poluantii
 • doresti o reimprospatare dupa lunile de iarna lente

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puterea Plantelor

"Să previi este mai bine și mai simplu decât să vindeci!"
Acesta este motto-ul după care ne ghidăm, și ca urmare rubricile de pe site-ul nostru vor conține informații, sfaturi, "secrete" și rețete despre cum poți avea grijă de tine și de cei dragi.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram