Paraziti intestinali la copii - 5 tratamente naturiste

9 septembrie 2018 | Oana Cucu | 41 de comentarii

Despre paraziti intestinali la copii ati auzit cu totii. Insa, cel mai probabil, nu stiati ca acestia pot mima alergii, anemii si tot felul de probleme imunitare. In acest articol vorbim despre paraziti intestinali, pe care, de obicei, ii tranziteaza copiii. Iata care sunt cei mai intalniti viermi si paraziti intestinali, ce tratamente naturiste pentru paraziti intestinali dau rezultate la copii. Nu vom uita de bune practici de preventie si alimentatie.
paraziti intestinali copii

Cei mai raspanditi paraziti intestinali

Oxiurii, denumiti medical Enterobius vermicularis, sunt un tip de parazit rotund. Acestia se caracterizeaza prin faptul ca se limiteaza, pe fondul unei imunitati scazute, la a popula tubul digestiv al gazdei. Caile principale de infectie sunt mainile murdare si alimentele contaminate. Spre deosebire de foarte multi alti paraziti intestinali, oxiurii nu trec in torentul sangvin si ajung doar rar in alte organe. Asta deoarece numai in tubul digestiv au conditii propice dezvoltarii si inmultirii. Cel mai des, simptomele oxiurilor se reduc la pruritul (mancarimea) anal, insa uneori poate sa intervina scaderea in greutate, lipsa poftei de mancare si durerile abdominale insotite de modificarea tranzitului intestinal (scaune mucoase, diareice).
Lambliaza este o boala care poate avea putine manifestari. De obicei, singurele simptome notabile sunt lipsa poftei de mancare, oboseala si manifestarea unor reactii alergice pe care cel mic nu le-a avut anterior. In unele cazuri, semnele de boala pot lipsi o perioada de timp. Dupa o incubatie de 1-3 saptamani, acestea pot sa apara progresiv sub forma de diaree, dureri abdominale, balonari, greturi, varsaturi, astenie sau dureri de cap. Boala nu este foarte grava, dar trebuie tratata cat mai repede, pentru a permite o dezvoltare normala a copilului.
Cel mai adesea micutii iau parazitul din apa, de pe fructele si legumele nespalate sau spalate cu apa infestata, sau de la gradinita, de la alti copii bolnavi. Lambliaza este una dintre maladiile ‘mainilor murdare’ si una dintre cauzele frecvente de diaree acuta si cronica – atat la adulti, cat si la copii.
Limbric este denumirea populara pentru un parazit care se numeste, de fapt, Ascaris Lumbricoides. Acesta infesteaza mai ales copiii, este lung (intre 15 si 25 cm) si alb. Se transmite prin apa contaminata, maini murdare, fructe si legume nespalate. Initial se localizeaza la nivelul plamanilor, de unde migreaza in intestinul subtire. Se inmulteste rapid in intestin, uneori rezultand un ghem de viermi ce poate produce ocluzie intestinala. Majoritatea formelor de boala sunt asimptomatice, insa parazitii pot fi observati in scaunul copilului. Atunci cand apar simptome, initial este observata tusea (deoarece parazitii sunt prezenti in plamani), ulterior aparand durerile abdominale, varsaturile, diareea (afectarea intestinului subtire).
Giardioza, denumita popular si giardia este o boala intestinala cauzata de infectia cu parazitul Giardia Lamblia (sau Giardia Intestinalis). Simptomele sunt diareea, crampele abdominale, greata, varsaturi, lipsa poftei de mancare, flatulenta si simptome generale intestinale. Simptomele care apar la copii sunt reprezentate de deficitul de crestere si luare in greutate. Simptomele de giardioza pot sa apara doar o data pentru o perioada scurta de timp. De asemenea, pot sa apara si sa dispara pe o perioada mai lunga de timp.

Top 5 tratamente naturiste anti paraziti intestinali

Natura ofera de mii de ani remedii contra bolilor omenirii. Mai ales in cazul copiilor, se pot folosi cu succes produse naturiste care trateaza, previn si nu au efecte secundare. In functie de varsta copilului si preferintele sale, produsele antiparazitare pot fi sub forma de ceaiuri antihelmintice, siropuri, tincturi sau capsule. Iata top 5 tratamente naturiste prezentate in urma feedback-ului primit de la utilizatori.
Nikvorm Sirop - favorizeaza eliminarea viermilor si parazitilor intestinali la copii si adulti. Este un sirop pe baza de plante indiene, ce se bazeaza pe medicina traditionala Ayurveda. Siropul determina expulzarea prin scaun a parazitilor impreuna cu ouale lor si formele lor de rezistenta (chisturi). Acest remediu natural obtinut din plante igienizeaza tubul digestiv, creand un mediu neprielnic dezvoltarii si inmultirii parazitilor intestinali. Determina eliminarea rapida a toxinelor produse si amelioreaza semnificativ si durabil efectele lor secundare. Este recomandat si in cazul copiilor intre 1 si 5 ani.
Wormex Sirop - ajuta la eliminarea parazitilor intestinali la copii si adulti, mentine pofta de mancare a copiilor si reduce disconfortul abdominal. Este o solutia naturala impotriva parazitozelor intestinale. Formula speciala contribuie la sustinerea sistemului imunitar si digestiv. Asigura functionarea normala a perisaltismului intestinal si a tonicitatii intestinale. Creeaza conditii biochimice nefavorabile cresterii si inmultirii parizitilor intestinali. Poate fi administrat copiilor cu varsta de peste 1 an.
Giardinophyt - este dupa o formula originala a Dr.Farm. Ovidiu Bujor. Acest produs naturist favorizeaza eliminarea parazitilor intestinali (giardia, oxiuri, ascari). Are o pronuntata actiune antihelmintica dar si antimicrobiana (distruge microorganismele si impiedica inmultirea lor). In plus, favorizeaza eliminarea gazelor din intestin si combate senzatia de voma si greata. Poate fi administrat copiilor cu varsta de peste 2 ani.
Vermicin Capsule de la Fares - un veritabil antiparazitar ce favorizeaza refacerea florei intestinale. Este recomandat contra parazitilor intestinali (limbrici, oxiuri si giardia lamblia) si sustine purificarea tractului intestinal. Contribuie la eliminarea organismelor potential patogene din tractul digestiv. Reduce disconfortul abdominal cauzat de prezenta acestora. Relaxeaza musculatura neteda intestinala. Reda pofta de mancare si optimizeaza digestia. Vermicin contine un amestec de frunze de maslin, piciorul cocosului, cimbru, iarba mare si cuisoare. Recomandat copiilor mai mari de 6 ani.
Vermodren Capsule - produs destinat eliminarii, dar si blocarii multiplicarii celor doua categorii de paraziti intestinali: viermii (Helminti) si protozoarele (Giardia). Acest produs 100% natural contine 9 ingrediente active care paralizeaza miscarile si impiedica hranirea parazitilor digestivi, determinand distrugerea lor: tamaia, sovarful, portocalul amar, lavanda, usturoiul, salvia, craitele, cimbrisorul si cuisoarele. Poate fi administrat copiilor de peste 1 an dar si adultilor.

Sfaturi de preventie si alimente recomandate

Preventia este imperios necesara in cazul copiilor. O imunitate buna nu permite colonizarea cu paraziti, de aceea adultii nu se confrunta atat de des cu parazitoze precum copiii aflati in colectivitati. Cea mai sigura metoda de scadere a incidentei parazitozelor si incidentelor de contaminare este respectarea unei igiene riguroase. Atentie la toaleta unghiilor, pentru ca ouale de paraziti se pot ascunde sub unghii.
Alimentele recomandate in cazul infestarii cu paraziti intestinali sunt semintele de dovleac, uleiul de dovleac, usturoiul, lamaile, maslinele si morcovii.
Intra pe plafarul online PutereaPlantelor.ro si descopera toata oferta de produse naturiste pentru paraziti intestinali la copii.

Distribuie articolul:

41 comments on “Paraziti intestinali la copii - 5 tratamente naturiste”
  1. As vrea să știu cu să tratez copilul de viermisori pe baza naturistă va rog frumos sa îmi răspundeți la întrebare .

    1. Buna ziua,
      nikworm sirop este o solutie. Tratamentul se aplica intregii familii.Se administreaz usor - 1 data si apoi peste inca 7 zile. Copii intre 1-5 ani cate 10 ml dimineata si seara, in aceeasi zi, dupa masa. Varste intre 5-10 ani -> cate 15 ml dimineata si seara. Copii peste 10 ani si adulti -> cate 30 ml dimineata si 30 ml seara. Se repeta doza dupa 7 zile.

        1. Siropul Nikvorm creeaza conditii neprielnice dezvoltarii parazitilor si viermilor intestinali, prin schimbarea chimismului mediului in care acestia traiesc. Actioneaza rapid pe perioada in care este administrat, fiind total neagresiv asupra aparatului digestiv. De aceea, in scop terapeutic, produsul poate fi administrat in doza recomandata conform varstei, o data la 7 zile (o data pe saptamana) pana la eliminarea completa a cauzei fara nici o teama fata de posibile efecte secundare. Chiar daca din punct de vedere simptomatologic, se simt imbunatatiri sau dispare orice forma de manifestare a parazitilor, recomandam repetarea examenului coproparazitologic, teste de anticorpi sau antigen, dupa caz. Siropul Nikvorm poate fi administrat si in scop preventiv, o data la 3 luni, ca o metoda de deparazitare interna blanda si de protectie impotriva viermilor si parazitilor intestinali.

      1. Buna am descoperit că copilul de 4 ani are viermii sori albi consuma forte mult iaurt de fructe Sa îl mai dau sau nu ?

        1. Buna ziua,
          Majoritatea produselor naturiste nu sunt dozate pentru copii asa mici. Ulei de Chimen și de ananas sau papaya. De asemenea Probiotice precum sunt găsite in moare de varză.

    2. Buna seara as dori să știu cum să tratez copilu de vermi mărunți la copiil varog frumos să mă ajutati

      1. Buna ziua,
        Majoritatea produselor naturiste nu sunt dozate pentru copii asa mici. Ulei de Chimen și de ananas sau papaya. De asemenea Probiotice precum sunt găsite in moare de varză.

  2. Buna ziua . Sunt mămică și alăptez. Cumva am luat sau făcut oxiuri. Bebelușul de 9l și 2s de asemenea. Spuneți.mi va rog, ce as putea lua ,având în vedere că medicul pediatru nu a avut o soluție medicamentoasa, singura recomandare fiind ceai de cimbrisor sălbatic . Mulțumesc anticipat

    1. Buna ziua,
      la majoritatea produselor contra parazitilor intestinali este mentionat ca nu se administreaza in alaptare deoarece ingredientele produsului pot modifica gustul laptelui si atunci bebelusul refuza alaptarea.

        1. Buna ziua,
          Conform producatorului, Nikvorm este o formula complexa cu proprietăți antihelmintice, antifungice, antiparazitare si antibacteriene. Formula echilibreaza balanta dintre bacteriile patogene si cele nepatogene iar prin acțiunea de neutralizare a toxinelor produse de paraziți, asigura protectia hepatica.

      1. Bună seara. Copilul meu de 9ani nu mai mănâncă aproape deloc. Tot timpul spune că îi este scârbă de mâncare. I-am făcut analizele cu probă de scaun și ecograf și sunt bune! A luat un tratament dat de un medic pediatru care a spus că după simptome ar avea virmisori. Nici o schimbare. Vă rog să mă ajutați că nu mai știm ce să facem. Multumesc frumos. Doamne ajuta-ne !

        1. Buna ziua,
          Pe lângă mișcare, mese mici și regulate puteți să încercați să oferiți copilului Dumneavoastra ceaiuri de ghimbir, salvie și papadie. Nu obligați copilul să manance și încercați să evitați snacksuri sărate și exagerat de dulci. (Fructe și Legume cât mai multe)

    1. Buna ziua. Sunt mămică unei fetițe de 2 ani. La recomandarea doctorului pediatru i am administrat fetiței sirop wormex o luna de zile, dupa analize amănunțite, din care a reieșit că are oxiuri.Mentionez ca am luat si noi cei din familie tratament. Dar se pare ca inca are aceleași simptome noaptea. Intrebarea mea este daca as putea sa i dau sirop nikvorm dupa o pauza de 7 zile cate 10 ml/ zi dar ptr ce perioada? Va multumesc anticipat ptr raspuns!

      1. Siropul Nikvorm creeaza conditii neprielnice dezvoltarii parazitilor si viermilor intestinali, prin schimbarea chimismului mediului in care acestia traiesc. Actioneaza rapid pe perioada in care este administrat, fiind total neagresiv asupra aparatului digestiv. Daca in prealabil s-au administrat alte tratamente alopate sau naturale, fara rezultat terapeutic atins, Nikvorm poate fi administrat imediat, fara pauza, in doza recomandata conform varstei, o data la 7 zile (o data pe saptamana) pana la eliminarea completa a cauzei fara nici o teama fata de posibile efecte secundare. In cazul particular al administrarii siropului Wormex, Nikvorm nu contine substante active similare cu ale acestuia, de aceea sunt cazuri in care cele doua produse s-au recomandat in paralel. Pentru obiectivitatea rezultatului final sfatuim ca siropul Nikvorm sa fie administrat individual. Chiar daca din punct de vedere simptomatologic, se simt imbunatatiri sau dispare orice forma de manifestare a parazitilor, recomandam dupa 1 saptamana de la a doua administrare, repetarea examenului coproparazitologic. Siropul Nikvorm poate fi administrat si in scop preventiv, o data la 3 luni, ca o metoda de deparazitare interna blanda si de protectie impotriva viermilor si parazitilor intestinali.

      2. Buna seara.Si eu ma confrunt cu aceeasi problema cu fetita de 2 ani cu oxiuri.Este a 3 a oara cand ii face.Ideea este ca acum i-am dat Nikvorm cate 10 ml in 2 doze si am repetat dupa 1 sapt cu aceeasi doza,dar nu a eliminat nimic si inca mai are oxiuri fiindca este agitata noaptea.Va rog sa imi recomandati ce altceva as putea sa ii dau, sau sa continui cu acelasi sirop?Multumesc anticipat pt raspuns

    2. Bună ziua Ce tratament se mai dau pentru verișori că nu mai știu să scap de ei că vomită tot ce mănâncă copilul meu de nouă ani 9 dacă mănâncă și nu îi place vomită rapid

      1. Este recomandată o cultură de scaun pentru o diagnoză corectă.
        Majoritatea remediilor naturiste pentru viermi sunt preventive și nu există studii efectuate pentru copiii sub 12 ani. Nu este recomandată suplimentarea alimentației cu produse naturiste la acea vârstă iar produsele oferite sunt exclusiv pentru vârsta de peste 12 ani.

  3. Bună dimineața. As vrea sa știu ce pot să dau la un bebeluș de 10 luni și la o fetiță de 3 ani, pt viermișori? In special fetița e f f agitată mănâncă f puțin. Specific că sunt o bunica îngrijorată de starea ei iar mămica nu vrea să.i dea nimic . Consider ca ar fi poate necesar să le dau tratament amândurora,fiind frații.

    1. Buna ziua,
      Se recomanda consultul unui pediatru si testarea scaunului pentru patogeni specifici si instalarea unui tratament cat mai precis la aceasta varsta. Un tratament preventiv poate avea efecte secundare.

  4. Buna seara. Fetița noastra nu mananca foarte bine, cere de multe ori dulce, din toate simptomele pe care le am citit mai sus nu are decat lipsa poftei de mancare. Totuși as vrea sa imi spuneți ce as putea sa fac sa pot afla daca are sau nu paraziti, si ce tratament as putea sa ii ofer.

    1. Buna ziua,
      In cazul unei parazitoze la fiecare scaun ar trebuii sa fie excretati paraziti maturi vizibili cu ochii la un simplu control. Exista si posibilitatea testarii, pentru asta e nevoie de recoltarea unei probe de scaun.
      Tratamentul e recomandat doar dupa ce a fost confirmata colonizarea intestinului. Produsele preventive gasite pe site-ul nostru se pot consuma din momentul suspiciunii unei colonizari. De recomandat: chimen, curcuma, musetel, papadie.

      1. Buna ziua, azi am descoperit la catel in pampers limbrici, cred. Niste viermi ca ramele.Mentionez ca, cetelusul sta in pat cu noi. Utmeaza sa-i facem deparazitare, insa intrebarea mea este: Ce imu recomandati pt mine sa iau in acest caz? Stand in pat, putin ptobabil sa nu gu luat.

  5. Buna ziua ! Am asa problema ,poate cineva imi raspunde, la moment alaptez fetița are 10 luni ,am găsit în scaunul ei un viermisor. Cum pot sa o tratez?
    Se poate lua din laptele matern??!! Va rog sa-mi răspundeți. Mulțumim!

    1. Buna ziua,
      Cel mai bine va adresati medicului Dumeavoastra. Din pacate nu va putem oferi o recomandare in acest sens.

  6. Am un copil de 1 an și eu ai copilul avem vermisiori am luat tratament dar peste 2 3 luni iar revine nu știu ce sa fac an o igienă buna nu am luat orce pastile am copilu la săn și am peste 10 luni decand ma chinuiesc poate cineva sa ma ajute

  7. Am o fetita de 5 luni pe care o alaptez,la mn în scaun am văzut un limbrici.Ce tratament as putea lua?E posibil sa aibă și ea?Am fost la medicul de familie care a spus ca e prea mica și nu are cum sa aibă,dar nu știu ce sa cred.

    1. Vă recomandăm să solicitați o cultură de scaun pentru un diagnostic si tratament corect.
      Majoritatea remediilor naturiste pentru viermi sunt preventive și nu există studii efectuate pentru copiii sub 12 ani. Nu este recomandată suplimentarea alimentației cu produse naturiste la acea vârstă iar produsele oferite sunt exclusiv pentru vârsta de peste 12 ani.

  8. Buna , va rog mult sami acordati un ajutor , fiica mea are 6 anisori si are cam simptome de paraziti voma febra, dureri in burta, discomfort noaptea ce pot sai dau sa scapam de paraziti,? Multumesc anticipat

    1. Buna ziua,
      Majoritatea produselor naturiste nu sunt dozate pentru copii asa mici. Puteti folosi ulei de chimen și de ananas sau papaya. De asemenea Probiotice precum sunt găsite in moare de varză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puterea Plantelor

"Să previi este mai bine și mai simplu decât să vindeci!"
Acesta este motto-ul după care ne ghidăm, și ca urmare rubricile de pe site-ul nostru vor conține informații, sfaturi, "secrete" și rețete despre cum poți avea grijă de tine și de cei dragi.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram