Stare de oboseala si lipsa de energie? Oboseala pare a fi o epidemie a secolului careia ii cad prada multi dintre noi. Si poate fi molipsitoare atunci cand urmam exemple de stil de viata nesanatos. Studiile arata ca zeci de mii de romani sunt afectati de oboseala sub forma cronica sau periodic, in perioade stresante.

Cauzele oboselii
Oboseala normala este trecatoare, suportabila, cauzata de contextul de viata si activitatile zilnice. Odihna poate fi cel dintai remediu ce va permite recuperarea completa.
Pentru aproximativ 2% din populatia adulta, epuizarea devine persistenta si le afecteaza semnificativ existenta. Exista si cazuri in care oboseala poate fi rezultatul unor afectiuni mai grave precum dezechilibrele hormonale, afectiunile hepatice, bolile autoimune, apneea ori anemia.
Oboseala cronica vine la pachet de multe ori cu insomniile, lipsa vitalitatii, tulburarile de memorie, migrenele, depresiile sau alergiile. Aceasta apare frecvent in sezonul rece si din pricina sedentarismului. Daca nu stiati, persoanele care fac miscare sunt mai energice si nu obosite din cauza efortului sustinut.
Pe de alta parte, exista obiceiuri de viata care induc starile de oboseala, precum alimentatia necorespunzatoare si nesanatoasa. Consumul excesiv de carne, alimentele prelucrate artificial cu aditivi alimentari, dulciurile sintetice si mesele dezordonate afecteaza finul echilibru biochimic al organismului. De aici pot sa apara, pe langa epuizare, si depresie, anxietate, deficit de atentie, atacuri de panica, insomnie, obezitate, obsesii, migrene. Si un obicei simplu, precum servirea unei cesti cu ceai pentru oboseala poate fi un inceput excelent in lupta contra oboselii. Un ceai din urmatoarele plante: busuioc, rozmarin, catina, urzica sau muguri de stejar, iti readuc energia necesara.
Cum tratam oboseala
Extenuarea care survine stilului de viata agitat, orelor prelungite la serviciu sau a neglijentei personale, este o alta cauza a oboselii. De multe ori, nivelurile scazute de vitamine si minerale cauzeaza lipsa energiei si a vitalitatii. Si de aici, ne simtim extenuati. Asadar, primul lucru pe lista ar putea fi administrarea corecta a unor vitamine pentru oboseala.
Magneziul este, de asemenea, un mineral esential in orice tratament pentru oboseala. Deficienta de magneziu poate sa apara la persoanele care au o alimentatie inadecvata – carente alimentare – de exemplu in cazul celor care tin dieta sau nu consuma zilnic fructe si legume. Este binecunoscuta si asocierea dintre lipsa magneziului si insomniile ori starilor de agitatie sau anxietate. Administrarea de magneziu coloidal linisteste sistemul nervos central hiperexcitat, calmeaza terminatiile nervoase hiperactive, inlatura nelinistea, hiperexcitabilitatea si starile nervoase.
Si produsele apicole sunt recomandate in astfel de situatii. Apisan forte este o alegere excelenta ca remediu cu ingrediente simple, 100% naturale, cu o formula usor de tolerat de catre organism. Acest supliment alimentar apiterapic este realizat din ingrediente apicole de inalta calitate. Proprietatile sale benefice sunt conservate datorita faptului ca ingredientele din care este obtinut sunt crude, netratate termic.
Trucuri:
- cand te simti obosit, poti pune cateva picaturi de ulei esential de lamaie, menta sau busuioc intr-o lampa de aromaterapie si te vei simti mai in forma, mai energic.
- poti face un masaj la tample cu ulei esential de cimbru.
- daca esti adeptul sucurilor proaspete de fructe si legume, poti adauga 1-2 lingurite de pulbere de ginseng, rhodiola, moringa sau orz verde.
Te sfatuim sa pui sanatatea pe primul loc si te invitam sa descoperi pe site-ul nostru intreaga gama de produse naturiste contra oboselii.
Comentarii recente