Imunizarea copiilor inainte de intrarea in colectivitate

9 septembrie 2015 | Oana Cucu | 2 comentarii

Nas infundat. Raceli constante. Gripe recurente. Viermisori intestinali. Majoritatea parintilor cred ca astfel de probleme sunt normale atunci cand copilul intra sau reincepe activitatea in colectivitate. Dar nu toti copiii se imbolnavesc ci doar aceia cu sistemul imunitar scazut.
Exista zeci de metode si produse naturiste la indemana tuturor pentru a creste rezistenta copiilor la bolile contagioase si nu numai, metode pe cat de sigure pe atat de eficiente. Nu trebuie sa acceptam ca normalitate aceste probleme de sanatate ci sa luam masuri.
1. Incepem cu dieta alimentara
Sistemul imunitar al copiilor poate avea de suferit daca acestia sunt bombardati constant cu aditivi, conservanti, grasimi hidrogenate precum margarina, zahar si alimente la care au sau dezvolta intolerante. Consumul acestora reduc capacitatea organismului de a lupta cu virusii si bacteriile.
Zaharul este recunoscut ca fiind un aliment care suprima imunitatea. Pentru a ne mentine sanatatea copiilor, este recomandat sa limitam consumul de zahar si sa detectam la ce produse alimentare exista alergii. Astfel, dieta celor mici trebuie sa contina multe legume si fructe proaspete, mai ales cele bogate in vitamina C, nuci, seminte, oua si carne iar zaharul poate fi inlocuit cu succes cu mierea.
Imunitate copii si remedii naturiste la PutereaPlantelor.ro
2. Mentinerea microbiotei intestinale
Probioticele si prebioticele sunt bacterii prietenoase care se formeaza in mod natural in intestine. Acestea protejeaza tractul digestiv, ajuta la digestia mancarii si eliminarea toxinelor si creaza un scut impotriva virusilor si bacteriilor. Cand acest echilibru este perturbat la copii, putem vedea efectele negative prin dificultatea cu care cei mici lupta impotriva infectiilor.
Probioticele se gasesc in forma naturala in iaurt, kefir, ceaiul de kombucha, moarea de varza murata iar prebioticele in cereale integrale, miere, usturoi, ceapa, banane, praz, anghinare. Pe langa o astfel de dieta zilnica, cei mici pot lua suplimente pentru mentinerea si crearea unui mediu sanatos in intestine.
Imunitate copii si remedii naturiste la PutereaPlantelor.ro
3. Reducerea stresului
In secolul vitezei, parintii sunt stresati iar copii au un program incarcat. Organismul celor mici raspunde la stres precum cel al adultilor iar nivelul hormonilor stresului - cortozilul si adrenalina - creste. Este important pentru copii sa aiba momente de liniste, timp pentru joaca creativa sau pur si simplu sa se odihneasca astfel incat sistemul imunitar sa prospere. O alta metoda de relaxare este plimbarea in aer liber, recomandata mai ales in perioada schimbarii anotimpului astfel incat organismul celor mici sa se adapteze treptat la noile temperaturi mai scazute.
4. Asigurarea unui somn suficient si de calitate
Majoritatea copiilor nu au parte de orele de somn necesare. In functie de varsta, cei mici au nevoie de 10 - 14 ore de somn pe zi. Dar ceea ce conteaza cel mai mult este calitatea somnului. Pentru producerea optima a melatoninei (hormonul somnului), copiii trebuie sa doarma in intuneric si fara dispozitive electronice bagate in priza (frecventa electromagnetica afecteaza calitatea somnului).
5. Suplimentele naturiste pot face minuni
Suplimentele sau remediile naturale pot fi o buna completare in tratamentele de intarire a sistemului imunitar. Se recomanda suplimente ce contin betacaroten, zinc, vitamina C, vitamina D, seleniu. De asemenea, unele dintre cele mai eficiente plante medicinale recomandate de specialisti sunt: usturoi, echinacea, maces, catina alba, fructe de coacaz negru, cimbru de camp. Un loc aparte in stimularea imunitatii il ocupa laptisorul de matca si produsele pe baza de argint coloidal. Alergiile, care apar tot datorita unui dezechilibru imunitar, sunt combatute cu produse pe baza de ulei de peste sau vitamina C. Este recomandat sa consultati un medic inainte de inceperea unui tratament.
Imunitate copii si remedii naturiste la PutereaPlantelor.ro

Imunitate copii - intre moda si necesitate

Avand in vedere ca in Romania se prescriu medicamente pe scara foarte larga, multa lume are impresia ca ele sunt absolut necesare sau ca sunt extrem de eficiente de vreme ce atat de multi copii le primesc. Este bine ca parintii sa fie constienti de faptul ca tratamentele cu antibiotice pot sa nu aiba efectele dorite in cazul gripei sau a racelilor. Imunitatea este in continuare un domeniu extrem de vast, cu multe mistere. Adevarata protectie antiinfectioasa se face printr-o alimentatie corecta si un stil de viata sanatos.
Pe de altă parte, copiii mai sensibili, care fac infectii frecvente, cei care nu se alimenteaza corect, nu se odihnesc bine, sufera de anemii, alte deficiente sau boli cronice, acestia ar trebui sa fie "clientii" curelor de imunostimulare. Ei pot dezvolta forme mai grave de boala iar imunostimularea poate sa reduca frecventa acestor episoade neplacute.
Tu cum stimulezi imunitatea copilului tau?

Distribuie articolul:

2 comments on “Imunizarea copiilor inainte de intrarea in colectivitate”
  1. Intr-adevar functioneaza sa imunizezi copilul inainte de a raci.Am fost multumita de laptisorul de matca si uleiul de catina.

    1. Sa previi este mai simplu decat sa vindeci. Este valabil si in cazul imunizarii copiilor. Exista multe produse naturiste pentru imunitate, a.i fiecare sa gaseasca ce i se potriveste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puterea Plantelor

"Să previi este mai bine și mai simplu decât să vindeci!"
Acesta este motto-ul după care ne ghidăm, și ca urmare rubricile de pe site-ul nostru vor conține informații, sfaturi, "secrete" și rețete despre cum poți avea grijă de tine și de cei dragi.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram