Hepatita B este o boala infectioasa a ficatului, cauzata de infectia cu virusul hepatic B. Exista 5 tipuri de virusuri identificate ca fiind responsabile de hepatitele virale: A, B, C, D si E. Fiecare tip are caracteristicile sale in ceea ce priveste transmiterea, severitatea sau abordarea terapeutica.
Infectia cu virusul B poate fi acuta – cu durata mai mica de 6 luni sau cronica – peste 6 luni. In cazul formei acute, sistemul imunitar poate elimina virusul din organism, cu vindecare completa in interval de cateva luni. Insa, un astfel de proces de combatere a virusului hepatic necesita un organism puternic sustinut. Stilul de viata corespunzator, odihna si alimentatia sanatoasa fac parte din reteta de succes a oricarui tratament. Pe langa acestea, natura ne ofera inca o data ingredientele perfecte pentru ca organismul sa fie capabil sa lupte contra unei afectiuni precum hepatita B. Exista plante care, prelucrate si administrate corect, protejeaza si regenereaza cu succes celulele hepatice, sustinand sanatatea si buna functionare a ficatului. Acestea stau la baza produselor naturiste menite sa intareasca organismul si ficatul totodata, impotriva virusurilor care produc hepatita.
Hepatita B transmitere
Calea de transmitere a virusului hepatic B este cea parenterala (prin sange) precum: interventii chirurgicale, transfuzie de sange contaminat, injectii cu seringi si ace contaminate, interventii stomatologice, manichiura si pedichiura realizate cu instrumente nesterilizate, etc. De asemenea, hepatita B se transmite si in urma actului sexual neprotejat, cu o persoana infectata, sau de la mama infectata la fat. Exista si posibilitatea transmiterii involuntare deoarece, hepatita B cronica poate fi asimptomatica o perioada indelungata de timp.
Este important de stiut ca hepatita B nu se transmite prin apa, alimente, utilizarea in comun a tacamurilor sau veselei, prin imbratisare, strangerea mainilor, tuse ori stranut.
Simptome hepatita
In cele mai multe cazuri (70%), adultii si copiii cu varste de peste 5 ani pot sa prezinte simptome precum febra, astenie, scaderea poftei de mancare, senzatie de greata, varsaturi ori dureri abdominale. Simptomele apar, in general, la 3 luni de la expunere insa pot aparea oricand in intervalul de 6 saptamani – 6 luni de la expunere. Uneori persoana afectata nu stie ca a fost infestata cu virusul ce produce hepatita B. In cele mai multe cazuri copiii mai mici de 5 ani sunt asimptomatici.
Tratament naturist hepatita B
Urmarea unui tratament pentru hepatita B poate include cu succes administrarea corecta a suplimentelor naturiste corespunzatoare. Natura ne ofera ca de fiecare data solutii sanatoase de vindecare si intarire a organismului. Armurariul, spre exemplu, protejeaza si regenereaza cu succes celulele hepatice, sustinand in acelasi timp sanatatea si buna functionare a ficatului. Telom-R Hepatic are o concentratie mare de armurariu si astragalus ce are un rol antioxidant, protejand celulele de deteriorarile oxidative. Produsul mai contine: chlorella ce intretine energia si tonusul, anghinare, papadie, frunze de maslin si arbore de tamaie (ulei esential).
Exista suplimente naturiste extrem de eficiente ce pot fi administrate in bolile hepatice si care nu au efecte averse. Liv 52 DS, este un adjuvant hepatic recunoscut pe plan mondial, din ingrediente ayurvedice in doze optime pentru sanatatea ficatului.
In cazul cronicizarii virusului cu hepatita B, organismul are nevoie de un stil de viata sanatos, o alimentatie sanatoasa si un sistem imunitar mai puternic. Produsele apiterapice, realizate din ingrediente apicole sunt ideale pentru perioadele de refacere a organismului si a sistemului imunitar. Apisan Forte este un astfel de produs, 100% natural, cu ingrediente conservate in stare cruda, netratate termic. Formula sa usor de tolerat de catre organism este usor de administrat si extrem de eficienta in reducerea simptomelor neplacute in cazul multor boli.
Diagnosticul de hepatita B poate fi stabilit numai prin teste specifice de sange, care identifica asa numitii markeri ai hepatitei virale B. Acestia pot confirma diagnosticul de hepatita si pot diferentia infectia acuta de cea cronica. In cazul in care sunteti diagnosticat ca infectat cu virusul hepatitic B, medicul va efectua o serie de teste care sa stabileasca severitatea infectiei si starea de sanatate a ficatului. Este important sa urmati o schema de tratament si sa urmati un stil de viata sanatos.
Comentarii recente