Atunci cand cautam produse antivirale ne gandim la protectia noastra in caz de virusuri. In biologie, virusurile sunt paraziti fara viata tocmai pentru ca nu au o celula, nu au membrana celulara si nici metabolism, nu respira si nici nu se pot multiplica in afara unei celule vii. Odata ajunsi in interiorul unui organism, virusul cauta celula propice pentru a o invada. De aici incepe totul. In functie de starea de sanatate a celulei invadate, virusul se va putea multiplica si/sau va reusi sa infecteze organismul. Aici intervine sistemul imunitar si implicit capacitatea organismului de a fi imun impotriva virusurilor.
Omenirea a identificat pana acum peste 2000 de virusuri insa aproximativ 10% afecteaza umanitatea. Stim deja ca virusurile pot trece de la o specie la alta (oameni-animale si invers), stim ca se pot combina (in cazul in care doua virusuri invadeaza aceeasi celula) si pot crea noi tulpini. Si mai stim ca aceste noi tulpini create prezinta o reala amentintare.

1. Ulei de cimbru
Cimbrul este o planta aromatica, folosita cu succes si in bucatarie, cu efect antibacterian cu spectru larg. Uleiul esential de cimbru este un real antiviral, expectorant, tonic digestiv, antispastic si tonic nervos. Se administreaza ca atare in amestec cu o lingurita de miere sau se poate folosi in inhalatii, masaj sau in aromaterapie. Uleiul de cimbru se gaseste sub forma de capsule in Biomicin Forte.
2. Ulei de oregano
Oregano este o alta planta aromatica care nu numai ca imbie papilele gustative ci aduce bucurie intregului organism. Aceasta planta este printre cele mai puternice antibiotice si antivirale cunoscute in medicina alternativa. De asemenea, este redutabila in lupta cu ciupercile patogene si parazitii intestinali. Uleiul de oregano folosit intern devine un antibacterian foarte puternic cu spectru larg. Este un antiseptic respirator, antiseptic urinar, puternic antiviral si antifungic. Indicat in caz de infectii respiratorii (raceli, bronsite, pneumonii), infeciii reno-urinare ( si cele rezistente la antibiotic), infectii virale diverse sau viermi intestinali. Folosit extern, uleiul de oregano este un real antireumatic, antifungic, anti-acneic si puternic dezinfectant. Se foloseste in infectii fungice ale scalpului sau ale pielii, in caz de acnee dar si in dezinfectarea aerului incaperilor.
3. Ulei de cuisoare
Cuisoarele sunt un condiment folosit in mancarurile asiatice dar si in pregatirea unor deserturi sau a vinului nostru fiert. In secolele XIII si XIV, cuisoarele au dus chiar la declansarea mai multor razboaie pentru detinerea monopolului asupra productiei si a distributiei. Este evidenta actiunea sa terapeutica. Uleiul de cuisoare este un real antiviral si are puternic efect antibacterian. Se foloseste cu succes in tratarea afectiunilor aparatului respirator si ORL precum raceala, gripa, amigdalita, bronsita, astm bronsic, dureri de dinti, otita sau sinuzita. Este, de asemena, un ajutor in caz de cistite, enterocolite, reumatisam sau nevralgii.
Un produs foarte apreciat , cu efecte vizibile la copii cu gripa sau raceala este sirop Biosept. Contine cuisoare alaturi de multe alte plante cu efect antiviral precum echinacea, sovarv, cimbrisor, lichen de piatra, rizomi de ghimbir, scortisoara, frunze de maslin si tinctura de propolis. Acest produs 100% natural, poate fi administrat copiilor incepand cu varsta de 1 an dar si adultilor care nu pot inghiti capsule.
4. Argint coloidal
Argintul coloidal are un puternic efect antiviral si se poate administra preventiv, pentru cresterea imunitatii. prin cresterea cantitatii administrate, acesta poate fi folosit pentru tratarea virozei. Argintul coloidal are diferite concentratii. In functie de varsta, se poate administra in diverse concentratii de la 5ppm, 10ppm, 20ppm, pana la 30ppm. Incepand de la concentratia de 20ppm, argintul coloidal se poate administra si adultilor, ajungand pana la o concentratie de 77ppm.
5. Citromicina
Sau extractul din samburi de grapefruit face parte din categoria de produse antivirale cu efecte extraordinare asupra imunitatii, a tubului digestiv si a pielii. Citromicina este apreciata pentru proprietatile sale antibacteriene, antivirale si antifungice si exte un puternic antioxidant.
6. Ulei de negrilica
Uleiul de negrilica denumit si ulei de chimen negru sau ulei de Nigella Sativa) este obtinut prin presarea la rece a semintelor de negrilica, acet ulei este o sursa vegetala de acizi grasi esentiali, Omega-3 si Omega-6. Este o alegere excelenta in calmearea tusei, cu rol antiviral si antibacterian.
7. Tinctura de propolis
Denumirea de propolis provine din limba greaca. 'Pro' inseamna pentru, iar 'polis' inseamna cetate, putand fi tradus ca un produs complex destinat apararii cuibului. Considerat 'farmacia albinelor', propolisul este un produs apicol cunoscut si utilizat inca din antichitate. Este obtinut in special din rasina mugurilor de plop.
Tinctura de propolis (Propolis Esenta) nu contine alcool si inglobeaza esenta propolisului care contine toate principiile active din tinctura dar care poate fi consumat inclusiv de catre copii. Este un puternic antimicrobian, antibiotic si antifungic, cu actiuni antiinflamatorii, analgezice si antioxidante.
Rolul imunitatii in lupta cu virusurile si sfaturi de preventie
Un organism puternic inseamna o celula puternica. Toti pasii facuti de fiecare dintre noi pentru a-si intari sistemul imunitar duc catre intarirea sanatatii celulare. Aceasta este imunitatea. Exista dovezi stiintifice precum ca o imunitate puternica poate realmente sa anihileze din organism virusi precum cel hepatic A. Pe blogul nostru gasesti o intreaga serie de articole destinate exclusiv imunitatii.
Preventia infectiei incepe cu o igiena stricta si evitarea contactului direct cu persoanele bolnave / care sufera infectii respiratorii acute. Spalarea frecventa a mainilor cu apa si sapun. Acest gest s-a transformat in zilele noastre de la o banala 'cicaleala' a parintilor intr-un gest constient si atat de important incat poate salva vieti. Numai constientizarea acestei responsabilitati ne poate face mai puternici impotriva virusurilor. Ne provoaca sa fim vigilenti si totodata contienti de puterea raspandirii lor.
De asemenea, pregatirea termica corecta a alimentelor de origine animala este importanta la fel si evitarea contactului neprotejat cu fermele sau animalele salbatice.
Comentarii recente