Curcuminul, ingredientul activ al Turmericului, este extras din radacina plantei Curcuma Longa sau sofranul de India, o planta din familia ghimbirului. Curcuminul este cunoscut a fi cel mai puternic antiiflamator natural, un adevarat antioxidant cu efecte antivirale, anticancerigene si este folosit in medicina traditionala naturista de mii de ani.
Desi curcuminul este folosit de catre multi dintre noi ca si condiment in mancare, acest extras are nenumarate intrebuintari atat in materie de fumusete dar, mai ales, intr-o gama larga de afectiuni. In functie de felul in care doresti sa-l introduci in dieta, poti alege curcuminul sub forma de capsule, pulbere sau condiment.
Curcuminul isi dovedeste rolul antiinflamator si antireumatic
Procesul inflamator pe termen scurt este foarte important pentru organismul uman, el ajuta corpul sa lupte cu agentii patogeni. Insa, atunci cand inflamatiile devin cronice, se dezvolta la nivel celular procese care afecteaza tesuturile, fapt ce joaca un rol important in majoritatea bolilor vremurilor noastre – boli de inima, cancer, Alzheimer si alte stari degenerative ale organismului uman. Potrivit studiilor, efectele curcuminului sunt comparabile cu substantele medicamentoase puternice – precum ibuprofen, hidrocortizon, fenilbutazona - dar fara efectele negative ale acestora asupra organismului uman.
Inflanat Curcumin 95 are o formula unica intensa cu alte 6 extracte standardizate din cele mai recunoscute plante pentru actiunea lor antiinflamatoare, antioxidanta, antibacteriana si antivirala - curcumin, boswellia serrata, salcie alba, ghimbir, zeolit, lemn dulce si piper negru.
Artitele au la baza un proces inflamatoriu in organism. Netratate, artritele se pot agrava in timp si chiar pot contribui la aparitia de noi focare inflamatorii in corp. In articolul "Reumatismul si remediile naturiste" gasesti mai multe detalii despre artrite si cele mai frecvente forme de reumatism, dar si remedii naturiste eficiente.
Artro Curcumin 95 are o compozitie unica intensa cu 7 extracte standardizate din cele mai recunoscute plante specializate in tratarea artritei reumatoide si a bolilor reumatismale, regenerarea articulara si calmarea durerilor. Este un antiinflamator natural foarte eficient si contribuie la reconstituirea tesuturilor cartilaginoase, redarea mobilitătii articulatiilor, refacerea articulatiilor dupa efort si calmarea durerii. Se recomanda ca adjuvant in artrita reumatoida, afectiuni reumatismale, reumatism degenerativ si osteoartrita.
Curcuminul are proprietati anticangerigene
Conform multor studii de specialitate, curcuminul poate induce apoptoza celulelor canceroase si a celor bolnave, un proces ce activeaza autodistrugerea si eliminarea acestora. De asemenea, curcuminul stimuleaza vezica biliara sa produca bila, cu efecte eficiente in imbunatatirea digestiei si reducerea simptomelor de balonare sau formarea excesiva de gaze.
Complexul Curcumin 95 contine cel putin 95% curcuminoide, extras standardizat cu proprietati in distrugerea cancerului rezistent la medicamente si protejarea pacientilor impotriva bolilor cauzate de iradiere. De asemenea, este dovedit efectul sau protector impotriva toxicitatii metalelor grele.
Turmericul este un adevarat antioxidant
Antioxidantii sunt compusi chimici care impiedica oxidarea altor substante. Desi oxidarea este un proces care se deruleaza in mod natural, fiind vital pentru organismul uman, acesta trebuie controlat pentru a preveni excesul care duce la aparitia radicalilor liberi. Radicalii liberi ataca celulele, distrugand lipidele din membrana, proteinele si chiar atacand bagajul genetic continut in ADN. Rolul antioxidantilor in organism este dat de capacitatea lor de a neutraliza acesti radicali liberi. Unele dintre cele mai importante beneficii ale antioxidantilor sunt: regenerarea celulara, respectiv incetinirea proceselor degenerative, responsabile de imbatranirea interna si externa a organismului, intarirea sistemului imunitar si scaderea riscului de cancer, boli cardiovasculare, arteriale si neurodegenerative.
Condimentul bio de turmeric macinat introdus in alimentatie va avea nu doar efecte eficiente asupra sanatatii dar si asupra aspectului si gustului preparatelor. Poate fi folosit in condimentarea legumelor gratinate, a omletei precum si a sosurilor marinate. Se poate adauga in mancaruri preparate precum tocane, supe si sosuri, in amestecuri de curry iar gustul sau aromat se poate intensifica prin fierbere sau prajire. Turmericul se poate adauga in aluatul de paine - pentru savoare si culoare - dar si in prepararea smoothie-urilor de fructe sau legume.
Pulberea ecologica de turmeric poate fi folosita pentru uz intern sau in diverse retete de frumusete. Spre exemplu, persoanele cu probleme ale scalpului sau matreata pot masa pielea capului cu o mixtura dintr-o lingurita de turmeric pulbere combinata cu 2 linguri de ulei de masline sau ulei de cocos.
Un strop de turmeric pulbere poate fi adaugat in fondul de ten sau autobronzant pentru un efect delicat stralucitor al pielii. Femeile din India folosesc de zeci de ani acest secret de frumusete.
Pulberea de turmeric poate fi adaugata in lotiunea de curatare a tenului (sau a corpului) si are efecte de calmare si uniformizare a pielii. Turmericul este adesea folosit in lotiuni si sapunuri pentru a reduce inflamatia cauzata de acnee, eczeme sau psoriazis.
Precautii si contraindicatii
Folosita in cantitati mari, radacina de turmeric poate produce iritatie gastrica. Persoanele care urmeaza un tratament cu anticoagulante trebuie sa foloseasca cu precautie (si sub indicatia medicului) astfel de reparate fitoterapeutice cu turmeric. Este contraindicata in caz de obstructii ale cailor biliare.
A se administra cu prudenta femeilor insarcinate sau care alapteaza, precum si persoanelor aflate in timpul chemoterapiei.
Comentarii recente