Colagenul - secretul tineretii fara batranete

16 decembrie 2016 | Oana Cucu | Niciun comentariu

Colagenul este proteina cea mai raspandita in organismul uman si reprezinta substanta care pur si simplu ne mentine corpul "inchegat". O regasim in oase, muschi, piele si tendoane, cartilagii si ligamente, practic oriunde este nevoie de o 'schela' care sa ofere rezistenta structurii corpului nostru.
Aceasta proteina ajuta la mentinerea tesuturilor conjunctive puternice, sprijina articulatiile sa se deplaseze usor si pielea sa nu faca riduri. Pe masura ce imbatranim, productia naturala incetineste, iar pielea noastra se rideaza, articulatiile se degradeaza, iar ligamentele si tendoanele pot slabi.
Colagenul proteina frumuetii si a sanatatii

De la frumusete la sanatate cu colagen

Cifrele vorbesc de la sine: regasim colagenul in piele in proportie de 70% si 95% in cartilagii. Pe scurt, colagenul reprezinta aproximativ 65% din continutul total de proteine din corp si ne mentine atat sanatatea cat si frumusetea. Insa, provocarea cea mai mare este sa suplimentam productia acestuia din corp inca de la varsta de 20 de ani, atunci cand cantitatea proteinei din piele incepe sa scada. Iata ce solutii naturiste avem la indemana:

Cosmetice cu colagen

Cremele sau alte produse cosmetice cu colagen restabilesc aspectul hidratat al pielii. Pielea devine moale si catifelata, hidratata si elastica. Crema Bio de Ochi cu Colagen si Laptisor de Matca de la Apimond are in componenta colagenul vegetal (Acacia Senegal) cu proprietati identice ale colagenului care se gaseste in mod natural in piele. Astfel, alaturi de laptisorul de matca, uleiul de argan si cel din samburi de struguri, acest produs cosmetic reduce liniile fine, atenueaza ridurile din jurul ochilor si are efect anticearcan.

Asocierea dintre colagen si acid hialuronic

Astfel de suplimente precum Colagen si Acid Hialuronic Forte contribuie la eliminarea ridurilor superficiale de expresie si la reducerea semnificativa a ridurilor faciale adanci. Acidul hialuronic ajuta la refacerea si regenerarea celulara prevenind astfel degradarea tesuturilor pielii. La fel ca si colagenul, odata cu inaintarea in varsta, acidul hialuronic nu mai este produs in mod natural de organism fiind necesara compensarea deficitului prin aport extern. Acesta lubrefiaza pielea, o ajuta sa retina umiditatea, elimina ridurile fine si grosiere. In plus, este o substanta esentiala pentru lubrifierea incheiturilor.

Colagenul lichid

Exista multiple forme de suplimente alimentare ce contin colagen, dar trebuie retinut ca, in aceasta forma, lichida, colagenul hidrolizat este mai bine asimilat si folosit de catre organism. Explicatia este simpla: in procesul de digestie proteinele sunt descompuse in peptide si aminoacizi, care sunt apoi absorbite in fluxul sanguin si in final reasamblate in colagen acolo unde organismul are nevoie. Componentele formulei Beautin Colagen din gama MyElements pot contribui la o productie normala a proteinei de catre corp, iar adaosul de acid hialuronic contribuie la atingerea unor rezultate optime. Conform studiilor clinice, rezultatele sunt vizibile dupa 12 saptamani de utilizare. Este firesc ca durata de actiune a produsului sa varieze in functie de conditia diferita a pielii, stilul de viata si dieta al fiecarei persoane.

Colagenul sub forma de suplimente

Astfel de produse naturiste vizeaza mai mult decat reducerea ridurilor ci urmaresc lubrifierea tendoanelor si a ligamentelor. Capsulele BioColagen de la Parapharm contin colagen superpur obtinut din peste oceanic si ulei de in presat la rece si este un produs 100% natural cu proprietati antioxidante.

Acidul hialuronic

O proteina prezenta in toate tesuturile organismului a carei concentratie scade in mod natural cu varsta precum in cazul colagenului. Acidul Hialuronic de la Cosmo Pharm intarzie aparitia ridurilor, impiedica imbatranirea prematura a pielii, este o componenta de baza a cartilajului si creste mobilitatea articulatiei, imbunatateste calitatea vederii si ajuta la sinteza colagenului din organism.

Alimente ce stimuleaza productia colagenului

Productia colagenului poate fi stimulata printr-o alimentatie corecta insa atentie la consumul de sorici, piftie sau rasol (produse ce contin tocmai proteina colagenica). Acestea pot face mai mult rau sanatatii deoarece au slaba calitate nutritionala si cresc colesterolul.
Legumele verzi precum spanacul ori varza kale, sunt bogate in vitamina C si cresc productia colagenului. Vitamina C are proprietati antioxidante ce stabilizeaza enzima care distruge colagenul. In plus, protejeaza impotriva radicalilor liberi ce scad nivelul de colagen.
Legumele rosii - rosiile, ardeii rosii si sfecla rosie contin antioxidanti naturali, ce protejeaza pielea de ultraviolete si cresc nivelul de colagen.
Soia contine genisteina, o substanta ce actioneaza ca un antioxidant si stimuleaza productia de colagen. In plus, blocheaza enzima responsabila cu imbatranirea pielii.
Proteinele din oua sunt bogate in colagen si sprijina productia naturala a acestei substante.

Curiozitati despre colagen

Fibrele de colagen tip I sunt mai puternice decat otelul (gram pe gram).
Cuvantul colagen provine din limba greaca "kolla" ce inseamna lipici.
Scaderea cantitatii de colagen nu este influentata doar de inaintarea in varsta ci si de expunerea incorecta la ultraviolete (soare/solar), de fumat si consumul excesiv de zahar.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puterea Plantelor

"Să previi este mai bine și mai simplu decât să vindeci!"
Acesta este motto-ul după care ne ghidăm, și ca urmare rubricile de pe site-ul nostru vor conține informații, sfaturi, "secrete" și rețete despre cum poți avea grijă de tine și de cei dragi.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram