Circulatia periferica deficitara

27 iunie 2022 | Oana Cucu | Niciun comentariu

Circulatia periferica deficitara este un fenomen des intalnit, atat in randul femeilor dar si a barbatilor, mai ales in perioadele cu temperaturi extreme.

In timpul verii, temperaturile ridicate produc dilatarea vaselor de sange. Odata cu aceasta, pielea este mai bine alimentata cu sange, iar suprafata de schimb de caldura creste. Astfel, organismul emana o cantitate mai mare de caldura. Cu toate acestea, mecanismul de reglare are si dezavantaje. Odata cu largirea vaselor de sange, valvele venoase nu mai functioneaza corect. Sangele ajunge sa stagneze in picioare si determina aparitia senzatiei de picioare grele, umflate. Senzatie care vine la pachet cu un disconfort considerabil.

Pe durata iernii, datorita temperaturilor scazute, organismul uman transporta cu prioritate o parte din sange catre organele vitale interne. La nivelul extremitatilor, vasele de sange se strang sau sunt usor obstructionate. Astfel, apare fenomenul de maini si picioare reci care isi schimba culoarea si provoaca un disconfort major.

Ciculatie periferica deficitara

Circulatia periferica deficitara si remediile naturiste

Natura este plina de daruri pentru toate afectiunile noastre. Medicina naturista a avansat atat de mult incat ne ofera posibilitatea de a preveni si de a trata atat de multe probleme de sanatate. Aceasta abordare naturala de vindecare este mai mult ca oricand la indemana tuturor. Iata cateva recomandari de produse naturiste ideale pentru a tine sub control circulatia periferica deficitara.

Picioare Usoare Fiole de la Santarome BIO - Sustin circulatia sangvina venoasa si limfatica in caz de afectiuni precum circulatia periferica deficitara, senzatia de picioare obosite sau de picioare grele si alte manifestari de la nivelul sistemului circulator si muscular. De asemenea, sunt un excelent adjuvant in multe tulburari circulatorii periferice, de la picioare grele si reci, pana la edeme, varice ori hemoroizi. Contin frunze si scoarta de alun, paducel, vita de vie rosie, coacaz si alte fructe de padure rosii, muguri de castan si muguri de vita de vie. Se administreaza cate 1 fiola pe zi, tratament ce ce combina inovativ fitoterapia cu gemoterapia.

Varicastan Crema de Picioare de la Viva Natura - Contine ingrediente vegetale active precum castan, hamamelis, tataneasa, galbenele, lavanda sau arnica. Acestea au actiune antiinflamatoare si regeneratoare, cu efecte de calmare si drenare a circulatiei sanguine la nivelul picioarelor. Castanul salbatic si hamamelisul, ce contin taninuri, flavonoizi si saponine, sunt adevarate remedii eficiente in multe afectiuni, precum varice, flebite, tromboze, crampe dureroase, insuficienta venoasa si limfatica. De asemenea, cresc tonusul capilarelor fragile si contribuie la vindecarea hematoamelor, a vanatailor si a luxatiilor.

Timburg Gel Verde Picioare Grele, Vene cu Varice - Un produs naturist benefic in cazul circulatiei periferice deficitare si a varicelor. Folosirea acestuia elimina umflaturile aparute ca urmare a loviturilor ori luxatiilor. Masajul are un efect calmant, relaxand picioarele grele. Gelul contine ulei de menta, extract de castan, aloe si camfor. Este un real venotonic, antiinflamator, antidematos si cicatrizant.

Ginkgo Biloba Forte Capsule de la Fares - Frunzele de Ginkgo Biloba sunt folosite pentru sanatate de cel putin 5000 de ani. Au ca efect principal stimularea circulatiei sangvine, asigurand astfel creierului aportul necesar de oxigen si glucoza si contribuind la optimizarea functiei cerebrale. Mai mult, favorizeaza un bun echilibru mental si ajuta la mentinerea performantelor mentale la persoanele in varsta. Frunzele de ginkgo-biloba au actiune antioxidanta incetinind procesele de imbatranire celulara. Pe langa acestea, activeaza circulatia optima a sangelui la nivelul extremitatilor, crescand rezistenta vasculara prin efectul sau venotonic.

Venostim Gel de la FarmaClass - Acest complex de substante biologic active creste si imbunatateste circulatia la nivelul venelor si capilarelor. In plus, inlatura tensiunea de la nivelul picioarelor, determinand eliminarea senzatiei de picioare obosite si fiind un remediu excelent in afectiuni precum circulatia periferica deficitara.
Gelul contine extracte de castan, afin si vita de vie si este eficient in cazul hematoamelor, edemelor, varicelor sau a echimozelor.

Sfaturi utile

  • In cazul in care petreceti mult timp pe scaun se recomanda flexarea ocazionala a picioarelor pentru a permite sangelui sa circule catre inima. Sunt recomandate pauzele de cel putin 5 minute la fiecare ora, in care sa va plimbati sau sa faceti mici exercitii de stimulare a circulatiei periferice. Miscarea degetelor de la picioare si rotatia gleznelor stimuleaza circulatia periferica.
  • Evitati sa stati picior peste picior; acest lucru comprima circulatia si accentueaza fenomenul de insuficienta circulatorie periferica.
  • Persoanele care stau in picioare un timp prelungit, pot muta greutatea de pe un picior pe altul, pentru a alterna presiunea exercitata asupra venelor.
  • Evitati incaltamintea incomoda si tocurile prea inalte sau a pieselor de imbracaminte care sa va stranga la nivelul gleznei, gambei sau taliei.
  • Faceti miscare! Activitatea fizica regulata faciliteaza circulatia sangelui. Sporturile precum ciclismul, inotul, yoga sau gimnastica la sol sunt recomandate, deoarece incordeaza muschii picioarelor. Dupa exercitiu, strechingul este esential pentru reglarea circulatiei la nivelul picioarelor.
  • Tineti-va sub control greutatea; daca este prea mare, poate fi un factor de risc pentru aparitia sau agravarea afectiunilor venoase.
  • Hidratati-va bine, cu minim 2 litri de lichide pe zi si adoptati o dieta bogata in fructe si legume, care sa asigure un aport optim de vitamine, magneziu, potasiu, recomandate in caz de circulatie periferica deficitara.
  • Circulatia periferica deficitara poate fi, de asemenea, ameliorata si cu ajutorul suplimentelor alimentare cu efect venotonic si contribuie astfel la o circulatie sanguina normala. Acestea pot fi pe baza de ginko-biloba, magneziu, potasiu, vitamine din complexul B si vitamina C, ce mentin troficitatea vasculara si nervoasa.

In general, sedentarismul, obezitatea, profesiile care presupun statul prelungit in picioare, alimentatia bogata in grasimi si in sare, consumul de alcool si expunerea excesiva la soare, pierderea naturala a elasticitatii venelor, duc la aparitia insuficientei venoase, a varicelor si, implicit, a durerilor de picioare. Aceste afectiuni, care au o frecventa mai mare in randul femeilor, dar de care, totusi, nici barbatii nu sunt scutiti, au acum numeroare remedii naturiste supereficiente.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puterea Plantelor

"Să previi este mai bine și mai simplu decât să vindeci!"
Acesta este motto-ul după care ne ghidăm, și ca urmare rubricile de pe site-ul nostru vor conține informații, sfaturi, "secrete" și rețete despre cum poți avea grijă de tine și de cei dragi.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram