Argila - utilizari in cosmetica si retete

22 iunie 2018 | putereaplantelor | Niciun comentariu

Argila este un remediu natural de exceptie cu multiple utilizari. Este remineralizanta, bactericida, absorbanta, reechilibreaza metabolismul. De asemenea, stimuleaza functiile organismului, curata sangele de toxine, fortifica organismul, asigura protectie in cazul bolilor degenerative.
Compozitia argilei este asemanatoare cu cea a corpului nostru, contine minerale (fier, calciu, siliciu, magneziu, etc.). Nu are contraindicatii sau efecte secundare.
Vezi produse cu argila
Indiferent de tipul de argila pe care doresti sa o utilizezi, vei beneficia de efectele sale miraculoase. Pentru administrarea interna sau uz cosmetic, poti alege dintre urmatoarele tipuri de argila: argila alba, argila rosie, argila albastra sau argila verde.
Urmatoarele domenii evidentiaza numeroasele beneficii si tipuri de actiuni ale argilei:
COSMETIC - curatire, tonifiere, calmant, reparator, revitalizant, hranitor, astringent.
MEDICINAL - anti-septic, analgezic, regenerant, astringent, sedativ, relaxant, antiinflamator, reparator, detoxifiant, circulator, intaritor.

Beneficiile argilei pentru uz intern

Argila poate fi utilizata ca adjuvant in tratamentul anemiei, imbatranirii, asteniei, demineralizarii, tuberculozei, parazitozei intestinale, enteritei, colitei, ulcerului, migrenelor. Alte recomandari sunt: inflamatii, colibaciloza, afectiuni pulmonare, restabileste echilibrul acido-bazic, combate hiperaciditatea, regleaza digestia. Este de ajutor in cazul reumatismului, normalizeaza tensiunea arteriala, alunga stresul, are efect usor hipoglicemiant protejand bolnavii de diabet.

Beneficiile argilei pentru uz extern

Folosita cosmetic, argila curata si elimina bacteriile si impuritatile din piele, lasand-o purificata si echilibrata. Hraneste si ajuta la regenerarea celulelor, minimizeaza aspectul porilor dilatati, repara leziunile, revitalizeaza pielea uscata si obosita si reduce sansele de congestie care duc la eruptii cutanate.
Cand se prepara ca o masca, argila se usuca pe piele, avand efect astringent asupra porilor, ajutand pielea sa devina ferma, tonifiata, regenerata.
Argila poate fi folosita la impachetari corporale, in sapunuri, masti de par, ca baza minerala sau crema de baza in curatare, scruburi de fata sau de corp, in cosmetice si pulberi faciale, dar cea mai obisnuita utilizare este pentru mastile faciale. Este foarte usor sa pregatiti o masca pe baza de argila la domiciliu.
Am pregatit pentru dumneavoastra cateva retete cosmetice pe baza de argila pentru infrumusetare, ce pot fi realizate acasa.

Masca revigoranta

Amestecati 30g argila algo, 3 lingurite apa (poate fi folosit suc de flori sau suc de gel de Aloe Vera), 1 lingurita de ulei de jojoba, 2 picaturi de ulei esential de portocale si 2 picaturi de ulei esential de mandarine pana cand formeaza o pasta. Aplicati masca pe piele si lasati-o timp de 10 minute, dupa care clatiti cu apa calduta.

Masca antiacneica

Combinati 2 lingurite de argila albastra, 3 lingurite iaurt (ceai de musetel sau ceai de menta), 2 picaturi de ulei esential de lavanda si 1 picatura de ulei esential de ceai. Aplicati aceasta masca intr-un strat subtire si uniform pe zonele afectate si lasati-o timp de 15-20 minute inainte de clatire cu apa calduta.

Masca de argila

Intr-un vas de sticla sau portelan se pun 10 grame de pulbere de argila cu 10-15 ml de ingrediente lichide pana cand se formeaza o pasta de consistenta unei creme. Ingredientul lichid poate fi apa curata sau puteti alege in functie de piele, apa florala (Musetel, Melissa, Neroli... etc), sau in amestec cu diferite sucuri in functie de nevoile personale. Se intinde pe fata, in strat subtire, se pastreaza pana se usuca si se indeparteaza cu apa calduta.
Pentru pielea grasa se pot folosi sucuri naturale care au efect astringent cum ar fi sucul de rosii, lamaie, castravete si cel de portocale.
Pentru pielea uscata si normala puteti utiliza lichide hidratante precum lapte, miere, ulei de masline si galbenusuri de ou. Aplicati masca pe pielea curata si lasati-o timp de 20-30 minute. Se spala cu apa calduta si se aplica un hidratant daca masca nu contine un ingredient uleios.

Masca linistitoare

Amestecati 30g argila, 3 lingurite de apa, 1 lingurita ulei de jojoba si 2 picaturi de ulei esential de musetel. Apa poate fi inlocuita cu suc de gel de Aloe Vera)Aceasta masca poate fi lasata pe piele pana se usuca si clatita apoi, conform procedurii tipice de aplicare si de indepartare a mastii.

Crema

Amestecati pudra de argila cu ulei de masline si obtineti o crema emolienta.

Pudra

Argila se poate utiliza pe post de talc atat pentru copii cat si pentru adulti. Pudrajul cu argila are actiune antiseptica, cicatrizanta si poate fi utilizat pentru rani, roseata, eriteme, eczeme.
Descopera toate produsele cu argila, pentru uz intern sau uz cosmetic, pe site-ul nostru PutereaPlantelor.ro.

Eticheta:

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puterea Plantelor

"Să previi este mai bine și mai simplu decât să vindeci!"
Acesta este motto-ul după care ne ghidăm, și ca urmare rubricile de pe site-ul nostru vor conține informații, sfaturi, "secrete" și rețete despre cum poți avea grijă de tine și de cei dragi.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram