Anemia la copii are remedii naturiste

18 ianuarie 2022 | Oana Cucu | Niciun comentariu

Anemia la copii mici si sugari este legata de carenta de fier din organism, aceasta reprezentand 90% dintre anemiile copilului. Fierul este un element esential pentru functionarea normala a organismului, un mineral de care acesta nu se poate lipsi fara a suferi disfunctionalitati serioase. Fiecare globula rosie din corp contine fier. Atunci cand nu exista suficiente rezerve de fier, hemoglobina se produce in cantitate limitata. Astfel, este afectata in mod direct producerea de globule rosii. Asadar, anemia este denumirea comuna pentru un nivel scazut de hemoglobina si de globule rosii din sange. Aceasta afecteaza functionarea tuturor organelor, deoarece rolul globulelor rosii si al hemoglobinei este acela de a transporta oxigenul de la plamani la tesuturi.

Dintre categoriile de sugari si copii care prezinta risc crescut de anemie regasim:

  • copiii nascuti prematur si cei cu greutate mica la nastere;
  • copiii cu varste cuprinse intre 1 si 3 ani, deseori din pricina diversificarii neadecvate;
  • copiii aflati la varsta pubertatii, aceasta perioada fiind critica in ceea ce priveste deficitul de fier, legata de cresterea rapida (la baieti) si de aparitia menstruatiei (la fete).
anemia la copii

Ce simptome prezinta anemia la copii

Anemia la copii se instaleaza adeseori treptat insa paloarea este cel mai frecvent semn, vizibil la nivelul tegumentelor si mucoaselor, mai ales la nivelul buzelor, urechilor ori palmelor. Alte simptome tin de tractul digestiv si includ:

  • anorexia, cel mai precoce simptom care determina stagnarea cresterii in greutate;
  • disfagia;
  • aciditate gastrica scazuta;
  • sindromul de malabsorbtie.

De retinut! Chiar si in absenta anemiei, carenta de fier odata instalata, poate avea consecinte negative asupra dezvoltarii copilului generand:

  • diminuarea performantele cognitive, afectarea comportamentului si dezvoltarea fizica a sugarilor, copiilor prescolari si scolari; in lumea stiintifica se discuta de implicarea carentei de fier in dezvoltarea ADHD;
  • alterarea statusului imunitar si influentarea morbiditatii prin infectii la toate grupele de varsta;
  • afectarea consumului de energie la nivel muscular si implicit a capacitatii fizice si performantei adolescentilor.

Remedii naturiste contra anemiei

Altrifer LDS Junior este o solutie special creata pentru anemia la copii cu o formula fara gust metalic, ce nu pateaza dintii. Acest produs naturist prezinta o biodisponibilitate si absortie maxima. In plus, nu provoaca iritatie gastrica, diaree, constipatie sau alte simptome digestive. Altrifer LDS Junior poate fi administrat si in combinatie cu alte multivitamine si minerale, deoarece nu interactioneaza cu alti compusi. Poate fi luat in orice moment al zilei, cu sau fara alimente. Acest produs se recomanda copiilor de peste 3 ani.

Un excelent adjuvant in anemii si deficiente imunitare este si Energizantul Miere cu Germeni de grau si Nuca. Acest produs natural este bogat in vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E, biominerale (Zn, Mg, Ca, Fe, P, Cu), bioenzime si aminoacizi esentiali. Este un veritabil tonic, energizant si vitaminizant pentru efort fizic si intelectual. Acest produs este recomandat atat copiilor de peste 3 ani cat si elevilor, studentilor ori sportivilor.

Si siropul Fier si Coacaze Negre cu indulcitor de stevia contribuie la formarea normala a globulelor rosii si a hemoglobinei dar si la reducerea oboselii ori a extenuarii. Pe langa fier acest produs naturist are un mare atuu si anume coacazele. Acestea aduc o cantitate mare de vitamina C (de trei pana la patru ori mai mare decat la portocale). Mai mult, aduc un aport important de antioxidanti (de doua ori mai mare decat la afine), plus dublul cantitatii de potasiu din banane. De asemenea, coacazele contin vitaminele A, B1, B2, B6, PP, microelemente precum calciu, fosfor, fier, brom, zinc, antociani, taninuri, flavonoizi, betacaroten, pectina si acizi organici. Acest produs se recomanda copiilor de peste 1 an.

Feroglobin este un sirop cu gust placut de portocala si miere ce aduce organismului un aport important de fier, zinc si complexul de vitamine B. Toti acesti nutrienti contribuie la formarea hemoglobinei si a celulelor rosii din sange. Contine extract de malt alpin elvetian, miere si extracte naturale din fructe. Feroglobin contine o formula unica cu o forma organica de fier citrat complex (7mg/5ml) ce creste absorbtia fierului si zincului. Acest produs se recomanda copiilor de peste 3 ani.

Siropul Liquid Iron (fier lichid) este, de asemenea, un remediu naturist care ajuta cu succes la mentinerea nivelului normal de fier din sange si tesuturi. Acest produs este recomandat de Societatea Romana de Pediatrie. Particularitatea sa consta in continutul de fier bisglicinat, o forma de fier chelatata cu aminoacizi (doua molecule ale aminoacidului glicina sunt legate covalent de o molecula de fier). Astfel, siropul prezinta toleranta digestiva, biodisponibilitate crescuta, profil de siguranta crescut si nu reduce absorbtia altor nutrienti necesari dezvoltarii si functionarii organismului. Acest produs se recomanda copiilor incepand cu 0 luni.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puterea Plantelor

"Să previi este mai bine și mai simplu decât să vindeci!"
Acesta este motto-ul după care ne ghidăm, și ca urmare rubricile de pe site-ul nostru vor conține informații, sfaturi, "secrete" și rețete despre cum poți avea grijă de tine și de cei dragi.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram